Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTD - среден разход на градско ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9 JTD - среден разход на градско ?

Здравейте,
    искам да попитам 7.3л/100 дали е нормален разход на градско за алфа 146 1.9JTD. Също резервоара дали правилно си мисля, че е 55 литра и на колко литра останали светва лампичката за резервата ? Интересува ме и дали ако имам съмнения, че ми харчи малко повече от нормалното трябва да ходя да ми проверят дебитомера или е възможно маслото, което й сложих да не е съвсем подходящо ?

И едно странично въпросче - в Диана ми напомпаха гумите с азот. Нали няма проблеми като се наложи да се донапомпват да е с въздух или задължително треа да е пак с азот ?
    Alfa Romeo 146 JTD

Oт четеното във форума разхода ти ми се вижда ОК. За азота не би трябвало да има проблеми и с въздух да си допомпваш, ама нищо не ти пречи като си решил с въздух, да го изпуснеш азота и да напомпаш само с въздух.
    Lexus IS200

Comment

Въздуха е 70 и кусур % Азот, та помпай с каквото дойде.
      Тия 7.3 със или без климатик? (аз съм някъде там без него)
      Резервоара би трябвало да ти е 53+7 (резерва).
      При харчове си трябва диагностика, аз така от 2 см. гумена тапичка дадох 14 градско и усмърдяна душа на нафта
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Разходът ти е супер . Аз такъв нисък разход градско не съм имал Не я оставяй да ти светне лампата! Дръж го поне до половина пълен резервоара! Уж е 60 литра общо май
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

климатроникът е цъкнат постоянно - само сменям колко силно да духа - през деня го оставям на Auto, вечер най-често намалявам
          няколко различни човека наистина ми бяха казали да не я оставям съвсем на червено, щото като е на нафта имало некви утайки, дето отивали в двигателя като остане на дъното, а не било хубаво
          а па аз са първите месеци исках да видя горе-долу колко е резервоара и горе-долу колко хаби, но вече ще наливам по-често

още един въпрос пак в тая връзка - казаха ми да сипвам от ОМV или Лукойл, щото там бил хубав дизела, а па после некъв друг каза твърдо OMV, та все там ходя
          искам да питам ако има хора, дето са като мен в OMV какво наливат - обикновен Sprint дизел или Premium, дето бил с "добавки" и дали са в час по-конкретно какво му е по-хубавото на втория
          не знам защо бях решил, че Premium-a е с некви екстри за зимата, обаче са мисля, че бъркам и ако за принципно е по-добре да взема да сменя - около 7-8 кинта на резервоар дето идва разликата не е толко много

много благодаря за инфото за разхода - баща ми всеки като се чуем по телефона ми нарува "Тя ти харчи по тооооолкова, щото си цървул, сине, и няма кой да те светне как да караш икономично (и скромно) като мен ... " , та се бех спекъл не на шега :P
          Alfa Romeo 146 JTD

Comment

Еми тва е добър разход. Пък и не можеш да отречеш че не я изрязваш от време на време. И на мен горе долу толкова ми харчи. !!!
            На мен скоро ми казаха че на Лукойл дизела бил пълни лайна пък аз само от там зареждам. Ама ся ще премина на ОМВ.
            Alfa Romeo 145 1,9JTD '00

Comment

еми треа си да се резва от време на време - то си е профилактика
              първия месец след като я взех изръсих 90 кинта за 3 "почерпки" и ... един паяк, ама са като вдигнаха глобите си мисля, че най-вероятно вече и почерпките не са по 20 кинта, та като цяло карам мнооо културно
              Alfa Romeo 146 JTD

Comment

За нафтата, скоято да се кара, има писани теми за момента. Като цяло ОМВ и лукойл не са от фаворитите. Най-горещо препоръчваната е нафтата на Еко-елда. Тя е само евродизел и може да и се слагат добавки - за вдигане на цетановото число, за прочистване на горивната система и т.н. Като марки - лики-моли, Голд Ийгъл и много други.

разход от 7/100 в града е повече от приемлив. И аз в началото бях много ентусиазиран да разбера какъв ми е разходът, но сега вече ми е все едно - сипвам и карам Над 9/100 градско не съм стигал и в най-смелите си опити

В раздела има няколко теми за препоръчвани масла, горива и други по поддръжката на ЖТД-то. намери ги с търсачката и ги прочети! те са в основата на ЖТД-библията
                _______
                146 JTD - ex

Comment

много благодаря - ако не беше писал кой знае докога щях да си седя на OMV
                  прочетох 4-5 теми - наистина прекалено много хора препоръчват Еко елда - ще почна и аз да сипвам там, а пък ако усетя, че нещо има проблем OMV-то нема да избега
                  само едно въпросче - как е най-добре да стане минаването от една нафта на друга - няма проблем на половин резервоар нафта от OMV да долея с тая на Еко или е по-добре да я поизхабя по-докрая и тогава да долея с новата ?
                  може да е индиански въпрос, ама по-добре да питам - доколкото прочетох Еко-елда и само Еко са 2 различни бензиностанции ?
                  Alfa Romeo 146 JTD

Comment

Ама то май в Бургас ги няма тия бензиностанции или на мен ловко са ми избягали

Comment

Отскоро има и в Бургас
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                        Разходът ти е супер . Аз такъв нисък разход градско не съм имал Не я оставяй да ти светне лампата! Дръж го поне до половина пълен резервоара! Уж е 60 литра общо май
                        И аз съм на това мнение 7,3 е просто супер за града.Спрях и аз да си правя сметката..кат има пари има нафта, кат няма има малко километри)))Наистина е добре да държиш резервоара над средата, но...понякога не се случва, защото резервоара е 61л. от които 5-8 л. са резерва...т.е 61х1.89.....А за нафтата моето мнение, че от където върви от там сложи)))+ добавка Голеден Игъл..Кастрол ...Успех!
                        Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                          Отскоро има и в Бургас
                          Тряя да видя каде е и да зареждам и аз от там. Мерси

Comment

Резервара неможе да ви е над 60 литра... немате сила да си го извозите 60+ литра е моя
                            Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Едно питане от моя страна.....сега зимата засякох колата 9,2 градско без излишно юркане т.е нормално каране.Това добре ли е? Как е при вас тоз сезон?
                              Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Comment

Working...
                              X